• Categorii Categorii
 • Prima   -  ACTUALITĂŢI   -  NOUTĂȚI  -  Vizita reprezentanţilor Î.S. ”CTSIC” la seminarul din or.Bacu, Republica Azerbaidjan

  Vizita reprezentanţilor Î.S. ”CTSIC” la seminarul din or.Bacu, Republica Azerbaidjan

       
   01.10.2014    5249 Accesări    

  În cadrul realizării prevederii Protocolului reuniunii a treia a Comisiei interguvernamentale comune în domeniul cooperării economice între Republica Moldova și Republica Azerbaidjan a fost organizat seminarul „Armonizarea standardelor și aplicarea celor mai bune practici în domeniul testării combustibilului pentru automobile”. Seminarul a avut loc în orașul Bacu, Republica Azerbaidjan în perioada 23.09.2014 – 25.09.2014.

  Delegația Republicii Moldova a fost alcătuită din reprezentanții Î.S. „Centrul Tehnic pentru Securitate Industrială și Certificare”:
  1. Vadim Şargarovschi - Director general al Î.S. „Centrul Tehnic pentru Securitate Industrială şi Certificare”, conducător al Organismului de certificare;
  2. Boris Pintilie - șef al Laboratorului de cercetări ştiinţifice şi încercări reactivi şi produse petroliere;
  3. Svetlana Tcacenco – expert Secția Certificare.

  Din partea țării gazdă au fost prezente mai multe persoane cu funcții de răspundere în domeniul infrastructurii calității, dintre care:

  1. Președintele Comitetului de Stat pentru Standardizare, Metrologie și Patente, dl. Ramiz Ayvaz oğlu Həsənov;
  2. Directorul Laboratorului de Încercări al Comitetului de Stat pentru Standardizare, Metrologie și Patente Mahmud Kamal oğlu Qubatov

  În cadrul seminarului au fost examinate și discutate aspecte aferente implementării standardelor europene în domeniul testării combustibilului în Republica Azerbaidjan. Au fost prezentate aspectele practice ale aplicării standardelor, precum și echipamentul necesar aplicării bunelor practici și funcționării laboratoarelor specializate.

  În cadrul vizitei a fost atestată și accentuată importanța armonizării cadrului legal și de standardizare, pentru a face față cerințelor în schimbare în cadrul colaborării economice internaționale și aplicarea principiilor europene în procesul de reglementare.

  Bacu_1Bacu_2