• Categorii Categorii
 • Prima   -  ACTUALITĂŢI   -  NOUTĂȚI  -  Desemnare internațională pentru președintele Institutului Turc de Standardizare, dl Adem Șahin

  Desemnare internațională pentru președintele Institutului Turc de Standardizare, dl Adem Șahin

       
   30.09.2021    3753 Accesări    

  Președintele Institutului Turc de Standardizare (TSE), Profesorul Dr. Adem Șahin, a fost ales membru al Consiliului ISO, cel mai înalt organ de conducere, la a 43-a Adunare Generală a Organizației Internaționale pentru Standardizare (ISO). Dl Adem Șahin, care va avea un rol important în definirea și implementarea politicii de standardizare ISO, a declarat: „Prin TSE, vom fi activi în organizațiile internaționale. Vom face mai ușoară și mai accesibilă pentru părțile interesate participarea la standardizare."

  Vor fi create strategiile ISO
  A 43-a Adunare Generală a Organizației Internaționale pentru Standardizare (ISO) a avut loc în perioada 22-24 septembrie 2021 în Marea Britanie într-un format la distanță. Potrivit rezultatelor votării în cadrul adunării generale, președintele TSE dl Adem Șahin a fost ales membru al Consiliului ISO cu cel mai mare număr de voturi. Consiliul de 20 de membri al organizației definește politicile ISO și dezvoltă strategii. Consiliul, care pune în aplicare și politici și strategii, acționează ca cel mai înalt organism de conducere al ISO.

  „Ne vom reprezenta țara la un nivel înalt"
  Evaluând rezultatul votului, dl Adem Șahin a menționat: „În calitate de TSE, vom reprezenta țara noastră la un nivel înalt în organizațiile internaționale. A devenit important pentru părțile interesate să își extindă participarea la standardizare pentru a atinge strategic acest obiectiv. Dacă industriașii noștri și alte părți interesate sunt implicate activ în organizații de standardizare regionale și internaționale, atunci în această sarcină și în sarcini similare putem arăta o reprezentare puternică și eficientă."
  Dorind ca calitatea de membru a Consiliului să aducă beneficii industriașilor și părților interesate, dl Adem Șahin a spus: „Vom fi proactivi în definirea și implementarea politicilor ISO. Vom oferi profit țării noastre și industriașilor noștri pe arena internațională. În plus, vom lucra pentru a ne asigura că standardele pregătite de institutul nostru să fie acceptate de ISO."

  Federația Internațională
  ISO este o federație creată în anul 1947 cu scopul de a accelera schimbul internațional de bunuri și servicii, pentru a dezvolta cooperarea în domeniul activităților intelectuale, științifice, tehnologice și economice, pentru a dezvolta și publica standarde recunoscute la nivel internațional. TSE este membru cu drepturi depline al organizației din anul 1956, care include 165 de țări. TSE, care a ocupat funcția de președinte ISO între anii 1968-1970 și a fost ales anterior în acest organism de conducere, a jucat un rol activ în definirea și implementarea politicilor internaționale de standardizare de-a lungul timpului.

  source: https://www.tse.org.tr/Icerik/HaberDetay?HaberID=15990